SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna askerî istihbaratı Rusya Baltık Filosu’na ait bir gemiyi etkisiz hale getirdi

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR), Rusya Baltık Filosu’na ait bir gemiyi etkisiz hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna askerî istihbaratı Rusya Baltık Filosu’na ait bir gemiyi etkisiz hale getirdi

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR), Rusya Baltık Filosu’na ait Aleksandr Obuhov isimli mayın tarama gemisinin devre dışı bırakıldığını duyurdu.

GUR tarafından bugün yapılan açıklamada, GUR ajanlarının gizli bir operasyon gerçekleştirerek, Rusya’nın Baltiysk kentinde konuşlandırılan ve devriyeye çıkmaya hazırlanan Aleksandr Obuhov isimli mayın tarama gemisinin gaz kanalında bir deliği açtığı aktarıldı. Deliğin açılması nedeniyle gemi motorunun su alarak arıza yaptığı belirtilen açıklamada, “Şimdi Rus mayın tarama gemisi büyük onarımlardan geçiyor ve bu ciddi bir soruna dönüşebilir çünkü hasarlı M-503 motoru nadir bulunan bir şeydir. Bir gemideki kilit ekipmanının onarımı teknik olarak zor ve pahalı bir şeydir.” ifadesine yer verildi.

GUR, Aleksandr Obuhov gemisinin son altı ayda etkisiz hale getirilen ikinci Rusya Baltık Filosu gemisi olduğunu kaydetti. Nisan 2024'te Ukrayna askerî istihbaratının yürüttüğü Rıbalka Operasyonu sonucunda Serpuhov füze botu devre dışı bırakılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.