SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna askeri istihbaratı, Kırım'da başarılı uçuş gerçekleştiren İHA görüntülerini paylaştı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü, Rus işgali altındaki Kırım'da keşif yapan Ukrayna İHA'sının başarılı uçuş görüntülerinin bir kısmını sosyal medyada paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna askeri istihbaratı, Kırım'da başarılı uçuş gerçekleştiren İHA görüntülerini paylaştı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü, Rus işgali altındaki Kırım’da Tarhankut Burnu yakınında uçan insansız hava aracının görüntülerini paylaştı. Açıklamada, işgalci Rusya’ya ait iki helikopter ve bir uçağın, uzun takip sırasında Ukrayna insansız hava aracını düşürmeyi başaramadığı belirtildi.

UKRAYNA İHASI'NDAN KIRIM'DA BAŞARILI KEŞİF UÇUŞU

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü basın servisi, Rus işgali altındaki Kırım'da keşif yapan Ukrayna İHA'sının başarılı uçuş görüntülerinin bir kısmını paylaştı. Yapılan açıklamada, “Ukrayna askeri istihbaratına ait İHA'lar sadece Rus hava savunma sistemleriyle karşılaşmalarından değil, düşman uçaklarıyla doğrudan çarpışmalarından da giderek daha sık zarar görmeden çıkıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, işgalci Rusya’ya ait iki helikopter ve bir uçağının, uzun kovalamaca sırasında Ukrayna İHA’sını düşürmeyi başaramadığına dikkat çekilerek, “Sürekli ateşe rağmen İHA’mız savaş alanından zarar görmeden ayrılarak başarıyla üsse geri döndü.” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.