SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Akyar'da bir Rus denizaltısını batırdı!

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Akyar'da (Sivastopol) Rus Karadeniz Filosuna ait bir 300 milyon dolar değerindeki denizaltıyı vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Akyar'da bir Rus denizaltısını batırdı!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın Karadeniz Filosuna ait bir denizaltıyı Akyar'da (Sivastopol) vurarak batırdıklarını açıkladı.

Ukrayna ordusu, Rusya'nın 22 Şubat 2024 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminde "Rostov-na-Donu" isimli denizaltıyı 2 Ağustos 2024 tarihinde ikinci kez vurdu.

300 MİLYON DOLARLIK DENİZALTI BATTI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3 Ağustos 2024 tarihinde konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Ukrayna savunma kuvvetlerinin, geçici olarak işgal altında bulunan Kırım'da bir düşman denizaltısını ve S-400 uçaksavar füze kompleksini vurduğu kaydedildi.

"Yeni teyit edilen bilgilere göre, dün füze birlikleri, Ukrayna Deniz Kuvvetleri birlikleriyle iş birliği içinde, Triumph S-400 hava savunma sisteminin 4 rampasına önemli ölçüde zarar verdi. Ayrıca Rus Karadeniz Filosuna ait Rostov-on-Don denizaltısı Akyar Limanı'nda başarıyla vuruldu." denilen açıklamada, denizaltının vurulduğu noktada battığı belirtildi.

NATO sınıflandırmasına göre Kilo sınıfı içerisinde olan Rostov-na-Donu denizaltı, Kalibr füzelerini kullanabilen dört Kilo sınıfı denizaltıdan biri olarak biliniyor.

26 Aralık 2014 tarihinde hizmete giren denizaltı, daha önce Ukrayna tarafından 13 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen füze saldırısında önemli ölçüde hasar görmüş ancak onarılarak tekrar Rus Filosuna dahil edilmişti. Bu kez, 2 Ağustos 2024 tarihinde tamamen imha edilen Rostov-na-Donu'nun maliyetinin 300 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.