SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, 207 vatandaşını daha Rus esaretinden kurtardı

Ukrayna ve Rusya arasında 50. savaş esiri değişimi gerçekleşti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, sivil ve askerlerden oluşan 207 savaş esirinin evine döndüğünü duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, 207 vatandaşını daha Rus esaretinden kurtardı

Ukrayna ve Rusya arasında bugün 50. savaş esiri değişimi gerçekleşti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 31 Ocak’ta sivil ve askerlerden oluşan 207 savaş esirinin Ukrayna’ya iade edildiği bilgisini kamuoyu ile paylaştı. Zelenskıy, bu kişilerin yaklaşık olarak yarısının Mariupol savunucularından oluştuğunu söyledi.

ŞU ANA KADAR 3 BİN 35 KİŞİ ESİR TAKASI İLE EVİNE DÖNDÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, açıklamasında Rus esaretindeki kimseyi unutmadıklarını vurgulayarak, "Toplamda 3035 kişi geri döndü. Her birinin geri dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Kimseyi unutmadık" dedi.

Zelenskıy esir değişimine ilişkin yaptığı açıklamada, "207 asker ve sivilimiz evine döndü. Esir olan herkesi geri getireceğiz. Buna yönelik çalışmalar sürüyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Başmüdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, esir takasları sonucu önemli oranda Ukrayna vatandaşının evlerine geri döndüğünü aktararak, "Sıradaki takaslar için hazırlık çalışmaları devam ediyor... Tüm bilgiler mevcut, Rusya tarafından esir alınan Ukrayna vatandaşlarının sayısı ve tabii ki Ukrayna ordusu tarafından esir alınan veya kendi isteğiyle teslim olan Rusların sayısı belli. Ancak şu an rakamları açıklamıyoruz, bu konuda yorum yapmıyoruz" demişti.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.