SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraince'yi savunan eski parlamento üyesi öldürüldü!

Ukrayna parlamentosu Verhovna Rada'nın eski üyesi, dil bilimci İrına Farion Lviv'de uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Farion Ukraince'yi savunmasıyla tanınıyordu.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraince'yi savunan eski parlamento üyesi öldürüldü!

Ukrayna'da ana dilinin kullanılması için çeşitli kampanyalar yürüterek Ukraince'yi savunmasıyla tanınan eski parlamento üyesi, dil bilimci İrına Farion (Iryna Farion) uğradığı silahlı saldırı sonucunda Lviv'de hayatını kaybetti. Lviv Valisi Maksım Kozıtskıy (Maksym Kozytskyi) 19 Temmuz 2024 tarihinde Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada (Verkhovna Rada) üyesi Farion'un kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

ÖMRÜNÜ UKRAİNCE'Yİ SAVUNMAYA ADADI

Suikasta kurban giden Farion, 2005 yılında Svoboda (Özgürlük) Partisi üyesi oldu ve parlamentoda yer aldı. Ukraince'nin yaygınlaştırılması ve Rusça'nın kullanımının azaltılması gerektiğini her platformda sıklıkla gündeme getiriyordu. Farion 2018 yılında Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki Rus ayrılıkçılara ilişkin olarak, "Rusça konuşan her kişinin çenesine yumruk atılması" için çağrıda bulunmuştu. Ayrıca işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı geniş çaplı işgal girişimiyle birlikte Rusça konuşanlara tepki göstermeye devam ediyordu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.