SON DAKİKA
Hava Durumu

UEFA, Rusya kararından döndü, Ukrayna turnuvalardan çekildi

UEFA, Rusya'nın 17 yaş altı takımlarının turnuvalara katılımına yeşil ışık yaktı. Bunun ardından Ukrayna turnuvalardan çekildi ve diğer federasyonlara boykot çağrısında bulundu. Ukrayna'nın çağrısına, İngiltere ve Polonya federasyonlarından destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UEFA, Rusya kararından döndü, Ukrayna turnuvalardan çekildi

UEFA, Rusya'nın Şubat 2022'de başlattığı Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminin ardından, tüm Rus takımlarının müsabakalara katılımının askıya alınmasına karar vermişti. Ancak Federasyonlar Birliğinden yapılan son açıklamada "sorumluluğu sadece yetişkinlere ait olan eylemler nedeniyle çocukların cezalandırılmaması gerektiği" ve Rus U-17 takımlarının "bu sezon içinde" UEFA müsabakalarına yeniden kabul edileceği öne sürüldü.

UKRAYNA'DAN UEFA'YA TEPKİ

Ukrayna, Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA) Rusya'nın 17 yaş altı takımlarının Avrupa müsabakalarına tekrar katılmasına yeşil ışık yakmasının ardından Rus takımlarının yer aldığı turnuvalarda oynamayacağını açıkladı.

UEFA'YA KARARINI GÖZDEN GEÇİRME ÇAĞRISI

Ukrayna Futbol Federasyonu (UAF), UEFA'yı kararını yeniden gözden geçirmeye ve diğer ülkeleri de Rus takımlarına karşı oynamamaya çağırdı.

İNGİLTERE VE POLONYA'DAN UKRAYNA'YA DESTEK

UAF, Rus takımlarının katılacağı "hiçbir müsabakada" yer almayacağını teyit ederek UEFA üyesi federasyonlara da Rus takımlarının katılacağı maçları boykot etmesi çağrısında bulundu. UAF'ın konuya ilişkin açıklamasında, "Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna'ya karşı yürütülen düşmanlıkların ortasında Rus takımlarının müsabakalara geri dönmesinin temelsiz olduğu ve Rusya'nın saldırgan politikasını hoş gördüğü" ifadeleri yer aldı. Euronews'in bugün aktardığı habere göre UEFA'nın kararına tepki gösteren İngiltere ve Polonya Futbol Federasyonları da Ukrayna'ya destek vererek takımlarının Rusya'ya karşı oynamayacağını duyurdu.

U-17 Erkekler Avrupa Şampiyonası finalleri gelecek yıl Kıbrıs'ta, kadınlar turnuvası ise İsveç'te düzenlenecek. Ukrayna Spor Bakanlığı, ülkedeki spor federasyonlarının Rus ya da Belarus takımlarının yarıştığı etkinliklere delegasyon göndermesini yasakladı.  Ukrayna Futbol Federasyonu daha sonra, Belarus takımının ayrı bir eleme grubunda mücadele etmesine rağmen, büyükler takımının Euro 2024 elemelerine katılmaya devam edeceğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.