SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA, Taras Şevçenko Üniversitesinde eğitime destek oldu

TİKA Ukrayna Programı Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kırım Haber Ajansına Rus saldırıları yüzünden zarar gören Taras Şevçenko Üniversitesindeki tadilatı anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2022 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA, Taras Şevçenko Üniversitesinde eğitime destek oldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ukrayna Program Koordinatörlüğü, Rus saldırı yüzünden hasar gören yapıların tadilatını gerçekleştiriyor. Ukraynalı sivillerin insani ihtiyaçlarını karşılayan TİKA, işgalci Rusya'nın saldırısı yüzünden başkent Kıyiv'de zarar gören Taras Şevçenko Üniversitesinin cam ve çerçevelerini yeniledi. Yenilenen okulun açılışına Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi ve TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer katıldı. 

TİKA, ÜNİVERSİTENİN TÜM CAM VE ÇERÇEVELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Açılışa katılan TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer Kırım Haber Ajansına konuştu. Esmer, Türk Dili ve Kırım Tatar dili öğrencileri için Kıyiv Taras Şevçenko Üniversitesi bünyesinde Dil Laboratuvarı kurduklarını belirtti. Esmer, 10 Ekim'de Rusya'nın Kıyiv'i bombalaması sonucu üniversitenin hasar gördüğünü hatırlattı. Esmer QHA'ya şu ifadeleri kullandı:

"Üniversite rektörüyle ortak proje konusunda temasa geçtik. Bu binanın içindeki bütün cam ve çerçeveleri değiştirmeyi önerdik, Ankara'dan onay gelince bu projeyi hemen 1 Kasım'da projemizie başlattık. 45 gün içinde 270 adet cam ve çerçevenin hepsini değiştirdik. Elektrik kesintileri yüzünden çevrimiçi eğitim alamayan öğrencilerin yüz yüze eğitim alabilmeleri için bu eğitimi gerçekleştirdik"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.