SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA’dan Kıyiv’deki çocuk hastanesine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bulunan bir çocuk hastanesine, fiziki donanım desteği tedarik etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA’dan Kıyiv’deki çocuk hastanesine destek

TİKA, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bulunan 8 Numaralı Çocuk Klinik Hastanesi bünyesindeki 2 numaralı çocuk iç hastalıkları bölümünde bakım ve onarım çalışması yaparak gerekli olan donanım desteğini sağladı. Rusya’nın işgal girişimi ve saldırıları kapsamında, Ukraynalı çocuklar için hayati önem taşıyan hastanenin fiziki altyapısının güçlendirilerek hizmetlerinin daha sağlıklı koşullarda sürdürülebilmesi amaçlandı. Çocuk hastanesinin tadilat ve donanım çalışmaları tamamlanan bölümün açılışına, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Kıyiv 8 Numaralı Çocuk Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Neonila Mahrovska ve hastane personeli katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kıyiv Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama ise şöyle:

“TİKA sayesinde Kiev 8 Numaralı Çocuk Hastanesi’nin altyapısı daha güçlü, Kırım Tatarlarının ev ve işyerleri aydınlık! Çocuk Hastanesinin İç Hastalıkları Bölümündeki tadilat ihtiyaçları karşılandı, tıbbi cihaz, beyaz eşya ve mobilya desteği sağlandı. Yine bu hafta içinde, Kırım Tatar Yardım Vakfı’na ihtiyaç sahibi aileler ve işletmeler için 80 jeneratör teslim ettik”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.