SON DAKİKA
Hava Durumu

Tataristan’dan gelen heyet, Lugansk bölgesine yasa dışı ziyarette bulundu

Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı Aleksey Yesoşin başkanlığındaki bir heyet, Luhansk bölgesine yasa dışı bir ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tataristan’dan gelen heyet, Lugansk bölgesine yasa dışı ziyarette bulundu

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi tarafından 30 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan raporda, Tataristan Cumhuriyeti'nin Başbakanı Aleksey Yesoşin başkanlığındaki bir heyetin Lugansk bölgesine yasa dışı bir ziyarette bulunduğu bildirildi. Rusya tarafından Seberodonetsk-Lısıçansk-Rubijne bölgeleri Tataristan'ın kontrolüne verildi.

Heyet, altyapının restorasyonunun ve bölgede inşaat projelerinin başlatılması konusunda projelerinin uygulamaya konulduğunu resmi olarak duyurdu. 

TATARİSTAN, GENÇLERİ NEDEN KAZAN’A GÖTÜRÜYOR?

Rus propagandası çocukları ve gençleri ailelerinden kopartarak zehirlemeye devam ediyor. Bu noktada Tataristan, Lugansk’taki gençleri yeniden eğitmek ve onları askeri konularda kullanmak üzere bir program yürütüyor. Ekim ayında yaklaşık iki yüz çocuk Kazan’daki Zareçye kampına götürüldü.  

Ulusal kimliklerini değiştirmeye yönelik etkinliklerin yanı sıra gelecekte çocukların savaş alanındaki insansız hava araçlarının kontrol birimleri için görevlendirilmesinin mümkün olduğu belirtiliyor.

Gençlere yönelik zehirleyici politikalarının bir parçası olarak Tataristan, Çalışmaya ve Savunmaya Hazır (RWD) programı ile test merkezlerinin açılmasını finanse edecek. Bu program, zorunlu bir propaganda bileşeni içeren ve paramiliter örgütlere veya Putin'in Birleşik Rusya partisinin gençlik faaliyetlerine katılımı teşvik eden paramiliter gençlik eğitiminin bir biçimi olarak bilinmektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.