SON DAKİKA
Hava Durumu

Son 3 ayda Rusya, Ukrayna'ya 3 bin 500'den fazla hava bombası attı

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı İvan Gavrılyuk, işgalci Rusya'nın hava bomba kullanımını geçen yılla kıyasla 16 kat artırdığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Son 3 ayda Rusya, Ukrayna'ya 3 bin 500'den fazla hava bombası attı

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı İvan Gavrılyuk, 2024 yılın başından bu yana Rus savaş uçaklarının Ukrayna mevzilerine 3 bin 500’den fazla hava bombası attığını açıkladı. Bakan yardımcısı, bu sayının 2023 yılla kıyasla 16 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Ukrinform haber ajansına dün açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı İvan Gavrılyuk, “Rus savaş uçakları gökyüzüne hakim durumda. Düşman savaş uçakları, cephe hattındaki mevzilerimize ve cephe yakınındaki bölgelere karşı güdümlü hava bombalarını aktif olarak kullanıyor. Yılın başından bu yana (77 gün içinde) düşman uçakları 3 bin 500’ten hazla hava bombası attı; bu sayı 2023'e göre 16 kat daha fazla.” ifadelerini kullandı.

Garvrılyuk, 14 Şubat 2024 tarihinde yapılan Ukrayna Savunması Temas Grubunun son toplantısından bu yana, Ukrayna ordusunun 12 Rus avcı-bombardıman uçağı, bir A-50 istihbarat uçağı düşürdüğünü ama Rusya’nın kayıplara rağmen havada daha avantajlı olduğunu belirtti.

“MÜHİMMAT STOKLARI KRİTİK SEVİYEYE DÜŞÜYOR”

Batı ülkelerin sağlayacağı F-16 uçakları Rus birliklerinin havadaki hakimiyetini kıracağını ve bu da Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin karadaki kabiliyetlerini arttıracağını kaydeden bakan yardımcısı, “Ancak mevcut durum öyle ki; henüz F-16 uçaklarımız yok ve belirli isimlerdeki mühimmat stokları kritik bir seviyeye düşüyor. Bunlar ve diğer faktörler Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin saldırganı püskürtme görevlerini yerine getirmesini zorlaştırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.