SON DAKİKA
Hava Durumu

SBU Başkanı Vasıl Malyuk, Rus gemilerine yapılan saldırıları yorumladı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasıl Malyuk, Ukrayna’nın kendi karasularında düzenlediği operasyonların tamamen yasal olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2023 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
SBU Başkanı Vasıl Malyuk, Rus gemilerine yapılan saldırıları yorumladı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Vasıl Malyuk, Ukrayna’nın Karadeniz’de düzenlediği özel operasyonlarını değerlendirirken Ukrayna karasularında düzenlediği tüm operasyonlarının tamamen yasal olduğunu vurguladı.

SBU Başkanı Vasıl Malyuk, bugün yaptığı açıklamada “Rusya gemilerinde veya Kırım Köprüsü’nde (Kerç Köprüsü) meydana gelen tüm patlamalar düşmana yönelik mantıklı ve etkili bir adımdır. Ayrıca Ukrayna karasularında düzenlenen söz konusu özel operasyonlar tamamen yasallardır.” dedi.

SBU BAŞKANI: UKRAYNA SAVAŞI KAZANACAK!

Rusya’nın patlamalara son vermek istiyorsa Ukrayna karasularından ve topraklarından çekilmesi gerektiğini vurgulayan SBU Başkanı, “Bunu ne kadar hızlı yaparlarsa onlar için o kadar iyi olacak. Çünkü biz bu savaşta yüzde yüz kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), 4 Ağustos’ta gündüz saatlerinde Novorossiysk Limanı'nda özel operasyon düzenleyerek Rusya’nın Olenegorskıy Gornyak adlı büyük çıkarma gemisini etkisiz hale getirdiğini bildirmişti. Gece saatlerinde ise SBU, insansız deniz aracı ile Kerç Boğazın’daki Rus bandıralı SİG isimli tankeri vuruldu. Tankerin, Rus ordusu için yakıt taşıdığı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.