SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş suçlusu Rusya, yine Odesa'ya saldırdı!

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Odesa bölgesine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda bir altyapı tesisinin zarar gördüğü öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaş suçlusu Rusya, yine Odesa'ya saldırdı!

İşgalci Rusya, bugün yine Odesa’ya saldırdı. İşgalci Rus ordusu, gün ortasında farklı tiplerde toplamda 7 füze ile Odesa bölgesini vurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney (Pivden) Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Natalya Gumenyuk, bugün düzenlenen basın konferansında, "Düşman, Odesa bölgesine yönelik saldırıları sürdürüyor. Odesa bölgesine bağlı Bilgorod-Dnistrovsk ilçesinde bulunan altyapı tesisine 7 füze ateşlendi" açıklamasını yaptı. Gumenyuk, verilen zarar hakkında daha sonra açıklama yapılacağını belirtti.

RUSYA, UKRAYNA’NIN TAHIL DEPOLARINI HEDEF ALIYOR!

İşgalci Rusya, dört gündür üst üste liman kenti Odesa’ya füze saldırıları düzenliyor. İşgalci Rusya, tahıl ihracatında önemli rol oynayan altyapıyı hedef alıyor. Bu gece Rus füzeleri, Odesa’daki bir tahıl ambarını ve tarım makinelerinin depolandığı bir binayı hedef aldı. Saldırıda 2 kişi yaralandı.

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, yaptığı açıklamada saldırıda 100 ton bezelye ve 20 ton arpanın telef olduğunu ve birçok tarım aracının zarar gördüğünü aktardı. 

Rusya’nın 2 gün önce Odesa’ya düzenlediği saldırıda ise buğday depolarına zarar verildi. Ukrayna Tarım Bakanı Mıkola Solskıy, saldırılarda 60 ton buğdayın yok edildiğini ve tahıl ihracat altyapısının önemli bölümlerine zarar verildiğini duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.