SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş suçlusu Rusya, kimsesiz çocukları Ukrayna'dan kaçırmaya devam ediyor!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HWR), Ukrayna'da kimsesiz çocukların işgalciler tarafından Rusya'ya kaçırıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaş suçlusu Rusya, kimsesiz çocukları Ukrayna'dan kaçırmaya devam ediyor!

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik başlattığı işgal girişiminin ve topyekun saldırılarının birinci yılı geride kaldı. Sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef alan Putin yönetimindeki Rusya, Ukraynalı çocukları kaçırarak savaş suçu işliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rusya'ya kaçırılan Ukraynalı çocuklarla ilgili rapor sundu. Raporda, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırıların ardından 105 binden fazla yatılı çocuğun kaçırıldığı belirtildi. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) göre, bu çocukların yarısı özel eğitime muhtaç çocuklar olarak kayıtlı.

UKRAYNALI ÇOCUKLAR RUSYA'YA VEYA İŞGAL EDİLMİŞ BÖLGELERE KAÇIRILIYOR

Rusya'nın savaş suçu işlediği vurgulanan İnsan Hakları İzleme Örgütünün raporunda, "Rus makamlarının, Ukraynalı aktivistlerin ve avukatların açıklamalarının yanı sıra haberler, en az birkaç bin çocuğun zorla işgal altındaki diğer bölgelere veya Rusya'ya yerleştirildiğini gösteriyor" ifadesine yer verildi.

Ayrıca evlat edinme işlemlerinin Rusya'da daha da kolaylaştırıldığı vurgulanan raporda "Uluslararası standartlar, silahlı çatışmalar sırasında eyaletler arası evlat edinmeyi yasaklıyor" açıklaması yapıldı. Ayrıca insan hakları izleme örgütü, Rusya'yı Birleşmiş Milletlere ve diğer tarafsız kurumlara bu çocukları tespit etmeleri ve Ukrayna'ya dönmeleri için çağrı yaptı. 

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets işgalciler tarafından kaçırılan çocuk sayısının 150 bin civarında olabileceğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.