SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'ya yeni yaptırımlar geliyor: Birleşik Krallık açıkladı!

Birleşik Krallık, Rusya'nın LNG sektöründe faaliyet gösteren beş gemisine ve iki denizcilik kuruluşuna yaptırım uygulayacağını açıkladı. Batı, aldığı yaptırım kararlarıyla Ukrayna'nın yanında durmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'ya yeni yaptırımlar geliyor: Birleşik Krallık açıkladı!

Birleşik Krallık, 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana Ukrayna'ya karşı topyekûn işgal girişimine ve saldırılarına devam eden Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. 26 Eylül 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre Rusya'nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sektöründeki beş gemisine ve iki denizcilik kuruluşuna daha yaptırım uygulanacak.

Alınan bu önlemler hükûmet yetkilileri tarafından, "Rusya Federasyonu'nun, Putin'in Ukrayna'daki savaşının en önemli finansman kaynağı olan gelecekteki enerji kârlarını artırma girişimlerini bastırmayı amaçlayan müttefik çabaları" olarak değerlendirildi. 

RUSYA'NIN PROJELERİ TEK TEK ASKIYA ALINIYOR!

Strazburg'da gerçekleşen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda, Rusya'nın sıvılştırılmış doğal gazına ambargo uygulanması ve Gazprom şirketine yaptırım yapılmasına ek olarak "Rusya'nın petrol ve doğal gaz ihracat kısıtlamalarını aşmak için kullandığı gemilere yönelik hedefli yaptırımlar uygulanması" çağrısında bulunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise Rusya'nın en büyük ikinci doğalgaz üreticisi konumunda olan Novatek şirketinin hayata geçirmeyi planladığı Murmansk ve Obskoye LNG tesislerinin projeleri, Batı'nın uyguladığı yaptırımların etkisiyle durdurulmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.