SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya üniversite öğrencilerini savaşa hazırlıyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan üniversiteler, askeri eğitim programlarına tabi tutuldu. Üniversiteli öğrenciler, eğitim süreleri boyunca bir dönem askeri talim alacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2022 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2022 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya üniversite öğrencilerini savaşa hazırlıyor

Moskova'da bulunan 4 üniversite, Rusya Eğitim Bakanlığından bir ön askeri eğitim kursu programına dahil edildi. Program, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (MISiS), Moskova Enerji Enstitüsü (MPEI), Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü (MEPhI) ve Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü (MIPT) tarafından onaylandı. 

Bu kapsamda üniversite öğrencilerine AK-74 ve RPK-74 otomatik ve makineli tüfeklerin, Makarov tabancasının nasıl sökülüp takılacağı, el bombalarının nasıl kullanılacağı öğretilecek.

Bunun yanı sıra Askeri Eğitimin Temelleri kursu nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlar, Rus ordusunun yapısı, savaş ilkeleri ve ilk yardım konularını içeriyor. Program müfredatında, öğrencilerin "uluslararası askeri-politik, iç olay ve gerçekleri" değerlendirmeyi öğrenecekleri belirtiliyor. Askeri eğitimin temellerini öğrenmek için yılda 108 saat süre belirlendi. Bu da üniversitede bir yarı yıla denk geliyor. 

İŞGALCİ RUSYA, ORTAOKUL ÇOCUKLARINA DA AYNI EĞİTİMİ VERİYOR!

Program, 2022'de Rusya Federasyonu Eğitim Bakanlığı tarafından orta okul öğrencileri için geliştirilen ön askeri eğitim kursuna benziyor. Okul çocuklarına kalaşnikof saldırı tüfeğinin yapısı, siperlerin düzenlenmesi ve ekipmanın kamufle edilmesi öğretilecek.

Okulların 1 Eylül 2023'ten itibaren yeni programa geçmesi bekleniyor. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, ortaokuldaki askeri eğitime en az 140 saat ayrılmasını tavsiye etti.

28 Aralık'ta Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya'nın 16 bölgesinde bulunan devlet yüksek öğretim kurumlarında yeni askeri eğitim merkezlerinin kurulmasına ilişkin bir kararname imzaladı. Daha önce Rusya'daki 94 üniversitede, benzer merkezler kurulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.