SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukraynalı çocukları kaçırmak için aşırı sağcı motorcu grupları ile işbirliği yapıyor

ABD Büyükelçisi Beth Van Skaak, Rusya'nın Ukraynalı çocukların kaçırılmasında aşırı sağcı motorcu toplulukları ile işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukraynalı çocukları kaçırmak için aşırı sağcı motorcu grupları ile işbirliği yapıyor

ABD'nin Küresel Ceza Adaletinden Sorumlu Büyükelçisi Beth Van Skaak, 3 Aralık 2023 tarihinde "Adalet İçin Birlikte" başlıklı konferansta konuştu. Skaak, "Belarus'un çocuk kaçırma olayına karıştığına dair elimizde bilgi var. Çocuklar Ukrayna'dan işgal altındaki topraklar üzerinden Rusya'ya, oradan da Belarus'a götürülüyor. Bu işin içinde aşırı sağcı motor toplulukları gibi oldukça korkunç sivil toplum örgütleri var” açıklamasında bulundu.

Her suçun belgelendirilmesi gerektiğini ifade eden Büyükelçi Skaak, ABD’nin Ukrayna'nın adaleti sağlamasına ve tüm suçluları cezalandırmasına yardım etmeye devam edeceğini ancak adaletin uzun zaman alacağını vurguladı.

YAKLAŞIK 20 BİN ÇOCUK KAÇIRILDI 

Rusya, Ukrayna'ya başlatımış olduğu işgal girişiminden bu yana Ukraynalı çocukları kaçırmaya devam ediyor. Yale Üniveristesi'nin çalışmalarına göre 6 ve 17 yaş arasındaki 2400'den fazla çocuğun Belarus'taki 13 kuruma götürüldü. Ayrıca Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrına Vereşçuk, yaklaşık 20 bin Ukraynalı çocuğun resmi olarak Rusya tarafından Ukrayna topraklarından yasadışı olarak sınır dışı edildiğini ifade etmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.