SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Ukrayna'nın altyapı tesislerini vurmaya devam ediyor

Terörist devlet Rusya, 21 Haziran'ı 22 Haziran'a bağlayan gece gerçekleştirdiği saldırılarda Ukrayna'nın Lviv bölgesindeki bir kritik altyapı tesisini vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Ukrayna'nın altyapı tesislerini vurmaya devam ediyor

İşgalci Rusya, 21 Haziran'ı 22 Haziran'a bağlayan gece Ukrayna'ya yönelik olarak gerçekleştirdiği hava saldırılarını sürdürdü. 

Rus ordusu düzenlediği füze saldırısında Lviv bölgesinde bulunan bir altyapı tesinini hedef aldı. Saldırıya ilişkin olarak herhangi bir can kaybı bilgisi paylaşılmazken oluşan hasar için tespit çalışmaları devam ediyor.

SALDIRI SONRASINDA TESİSTE YANGIN ÇIKTI

Füze saldırısı sonrasında açıklamalarda bulunan Lviv Bölge Askeri İdare Başkanı Maksim Kozitskiy (Maksym Kozytskyi), "Düşman, Lviv bölgesindeki kritik bir enerji altyapısı tesisine füze saldırısı düzenledi. Tesiste yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu saat itibariyle can kaybına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Hasarın boyutu daha sonra bildirilecektir." ifadelerine yer verdi.

Maksim Kozitskiy, ilk açıklamasından yaklaşık 3 saat sonra yaptığı yeni duyuruda, toplam 67 itfaiyecinin görev aldığını açıkladığı yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek, "Yangın söndürülmüştür." bilgisini paylaştı.

Kozitskiy ikinci açıklamasında ayrıca, saldırıya ilişkin olarak 10 düşman seyir füzesinden 7'sinin düşürüldüğünü ve bunlardan bazılarının Lviv bölgesi üzerinde olduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.