SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna'da sağlık kurumlarına 900'ün üzerinde saldırı yaptı

Dünya Sağlık Örgütü, Rusya'nın 24 Şubat 2022’den bu yana Ukrayna'da sağlık kurumlarına yönelik 900'den fazla saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna'da sağlık kurumlarına 900'ün üzerinde saldırı yaptı

Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’de geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya, uluslararası hukuku hiçe sayarak hastane, okul ve evler başta olmak üzere Ukrayna’daki sivil tesisleri bombalayarak sivilleri hedef alıyor. Dünya Sağlık Örgütünün CNN haber ajansına yaptığı açıklamaya göre; işgalci Rusya, savaşın ilk 13 ayı içinde Ukrayna'da 900'den fazla sağlık kurumunu bombaladı.

Rusya’nın 24 Şubat 2022’den bu yana sağlık kurumlarına düzenlediği saldırılarda, en az 97 kişinin hayatını kaybettiği ve 126 kişinin yaralandığı ifade edildi.

DSÖ Sözcüsü Dr. Margaret Harris yaptığı açıklamada, Rus işgal güçlerinin dün Dnipro’daki hastaneye düzenlediği saldırılarda zarar gören insanların DSÖ’nün istatistiklerine henüz dahil edilmediğine dikkat çekerek, “DSÖ sağlık hizmetlerine yönelik tüm şiddet eylemlerini kınamaktadır. Bu saldırılar yalnızca öldürmek ve yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda insanları acilen ihtiyaç duyduğu bakımdan mahrum bırakıyor. Sağlık hizmeti sağlayıcılarını tehlikeye atıyor ve sağlık sistemlerini baltalıyor" dedi.

SAĞLIK TESİSLERİNE SALDIRILAR, ULUSLARARASI İNSANCIL HUKUKUN İHLALİ

Sağlık çalışanlarına, hastalara, ambulanslara ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların, insan haklarına açık bir ihlali olduğunu ve buna derhal son verilmesi gerektiğini vurgulayan Harris, “Sağlık çalışanlarının ve hastaların hayatını tehlikeye atan veya temel sağlık hizmetlerinin sunulmasını engelleyen tüm faaliyetlerin derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

RUSYA, DNİPRO’DAKİ HASTANEYİ BOMBALADI

Bilindiği üzere işgalci Rusya, dün sabah Dnipro kentindeki hastaneyi füzeyle vurdu. Saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybetti ve 32 kişi yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.