SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Tuna Nehri limanlarına saldırdı: Ukrayna, dünyaya seslendi

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Rusya'nın dün gece Tuna Nehri bağlantılı limanlara saldırdığını duyurarak dünyaya çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Tuna Nehri limanlarına saldırdı: Ukrayna, dünyaya seslendi

İşgalci Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan tek taraflı çekilmesinin ardından Ukrayna limanlarına yönelik saldırılarını artırdı. Ukrayna'nın Restorasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, bugün Twitter hesabından işgalci Rusya'nın dün gece Ukrayna limanlarına düzenlediği İHA saldırılarının fotoğraflarını paylaştı.

RUSYA, İRAN YAPIMI İHA'LARLA SALDIRDI: 40 BİN TAHIL TELEF OLDU

Bakan Kubrakov, söz konusu fotoğrafların Tuna Nehri limanlarının tahrip olmuş altyapısını gözler önüne serdiğini vurguladı. Kubrakov, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece Rusya, İran'a ait insansız hava araçlarıyla bu limanlara saldırdı. Bunlar bugün küresel gıda güvenliğinin temeli haline gelen limanlar. Ruslar depolara ve tahıl silolarına saldırdı, Afrika ülkeleri, Çin ve İsrail'in beklediği yaklaşık 40 bin ton tahıl zarar gördü." 

UKRAYNA'DAN DÜNYAYA ÇAĞRI

Dünyanın bu saldırılara direnmesi gerektiğinin altını çizen Kubrakov, Ukrayna limanlarına yönelik saldırıların tüm dünya için tehdit olduğunu vurguladı.

Kubrakov, Ukrayna'nın kendini savunabileceğini belirterek bunun için daha fazla hava savunma sistemlerine ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.