SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya son 24 saatte Ukrayna'daki 6 yerleşim bölgesine ateş açtı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı dün gece Rusya'nın Ukrayna'daki 6 yerleşim bölgesine 43 kez ateş açtığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya son 24 saatte Ukrayna'daki 6 yerleşim bölgesine ateş açtı

Rusya'nın Ukrayna'daki sivilleri hedef alan saldırıları, bir yılı aşkın bir süredir hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı dün gece işgalcilerin ülkenin çeşitli yerlerine saldırdığını duyurdu. 

RUSYA UKRAYNA'NIN SİVİL YERLEŞİM BÖLGELERİNE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun 11 füze ve 4 hava saldırısı ile toplamda 43 kez yerleşim bölgelerine ateş açtığını bildirdi. Açıklamada, Rusya'nın “sivillere yönelik terör taktiğini” uygulamaya devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Düşman, gece saatlerinde S-300 hava savunma sistemiyle Harkiv şehrinin sivil altyapısına 9 füze fırlattı" ifadesi kullanıldı. Ayrıca Rus işgalcilerin son 24 saatte Çernigiv, Sumı, Harkiv, Donetsk, Zaporijjya ve Herson yerleşim bölgelerine saldırdığı vurgulandı. 

Açıklamada, Rusya'nın 10 İHA (İnsansız Hava Aracı) ile saldırdığı ve 9'unun Ukrayna tarafından düşürüldüğü kaydedildi.

HARKİV'DE 3 KİŞİ RUS SALDIRILARINDA YARALANDI

Harkiv Bölge Askeri Yönetim Başkanı Oleg Sinegubov dün gece bölgeye 9 füze fıratıldığını, evlerin ve yapıların zarar gördüğünü, sonucunda 3 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Diğer yandan Zaporijjya Askeri Bölge İdaresi Basın Merkezinden yapılan açıklamada, bölgedeki sivillerin zarar gördüğü ifade edilerek, "Düşman, bölgenin merkezine ve çevresine çok namlulu roketatarlarla art arda saldırılar düzenledi" ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.