SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya o bölgeye saldırdı: 7 kişi hayatını kaybetti

İşgalci Rus birlikleri 23 Mayıs 2024 tarihinde Ukrayna'nın Harkiv kentine 10 kez saldırdı. Saldırı sonucunda 17 kişi yaralanırken, 7 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya o bölgeye saldırdı: 7 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna'nın tamamına karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rus birlikleri, doğu yönündeki çatışmaları şiddetlendiriyor. Askerî hedeflerin yanı sıra savunmasız sivillere ve kritik alt yapı tesislerine saldıran işgalci Rus askerleri, 23 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv'i (Kharkiv) hedef aldı. Aynı gün içinde Harkiv'e 10 kez saldırı düzenleyen Rus birlikleri sivillerin hayatını kaybetmesine neden oldu. 

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Harkiv Askeri Bölge İdare Başkanı Oleg Sinegubov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalcilerin Harkiv'de alt yapı tesislerini vurduğunu kaydetti.

Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klimenko konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Bakan Klimenko, "Harkiv bölgesi. Acil servislerimiz her zamanki gibi bombardıman bölgelerinde ilk yardımı sağlıyor. Acil Durumlar Servisi büyük bir yangınla mücadele ediyor, polis ile birlikte yaralıları kurtarıyor" dedi.

Öte yandan Sinegubov, Zoloçiv (Zolochiv) kentinde de saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.