SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, savaş propagandasını tarih dersi kitaplarına taşıdı!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimine ve saldırılarına ilişkin propagandası ders kitaplarına girdi. Yeni eğitim öğretim döneminde 11. sınıf öğrencilerine dağıtılacak olan tarih ders kitabı, işgalci Rusya'nın gözünden savaşı anlatacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, savaş propagandasını tarih dersi kitaplarına taşıdı!

Birçok ülke tarafından terör devleti ilan edilen işgalci Rusya, 24 Şubat 2022'de başlattığı işgal girişimini eğitim alanına taşıdı. Ukrayna'daki sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef alan Rusya'nın savaş propagandası tarih dersi kitaplarına girdi.

SAVAŞ, 11. SINIF TARİH DERS KİTAPLARINDA YER ALACAK

İşgalci Rusya, Ukrayna'da başlattığı savaşa ilişkin şovenist ve emperyalist amaçlara hizmet eden propagandayı, 11. sınıf tarih dersi kitaplarına işledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanlarından biri olan Vladimir Medinski'nin de yazarlarından birisi olduğu kitabın, 5 ay içerisinde hazırlandığı belirtildi.

Sözde 48 saatte Kıyiv'i düşürmeyi hedefleyen Rusya'nın bir buçuk yıldır sürdürdüğü savaşta; savunmasız Ukraynalı sivillerin ölümü, altyapı tesislerine verilen zarar, sivil yerleşim birimlerinde, hastanelerde ve sağlık tesislerinde işlenen katliamlar ile UNESCO koruması altındaki tarihi yapılara yönelik saldırılar gibi işlediği pek çok suça kitapta yer verilmeyecek.

RUSYA, PROPAGANDA YÜRÜTÜYOR!

İşgalci Rusya, hazırlanan ders kitabı ile Ukrayna'da işlediği savaş suçları ve katliamları örtbas etme çabasına girdi. Ukrayna'ya karşı başlatılan saldırının, Batı'nın Rusya'yı istikrarsızlaştırma politikasının bir parçası olduğu kitapta vurgulanıyor. Kitapta, ABD ve NATO'nun Ukrayna'yı söz konusu amaç doğrultusunda maşa olarak kullandığı, bunun için de 1990'lardan beri Ukrayna'da Rus düşmanlığının ve Neo-Naziliğin körüklendiği iddia ediliyor. 

Söz konusu tarih kitabında gençlere internetteki Rusya karşıtı dezenformasyona inanmamaları tembihleniyor. Öte yandan, Batılı ülkelerin Kremlin'e uyguladığı yaptırımların yasa dışı olduğu savunuluyor.

Bu kapsamda, 1 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılında kitap yaklaşık 650 bin öğrenciye okutulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.