SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Odesa ve limanlarına neden saldırıyor?

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinden sonra neden Odesa şehir merkezi ve Odesa'daki limanlara saldırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Odesa ve limanlarına neden saldırıyor?

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilme kararının ardından Ukrayna’nın Odesa şehrine yönelik yoğunlaşan saldırılarını, 25 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı haftalık raporda değerlendirdi.

RUSYA, UKRAYNA'NIN ODESA'DA SİLAH DEPOLADIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Birleşik Krallık, Ukrayna’nın Odesa civarında silah depoladığını ileri süren Rusya’nın 18 Temmuz 2023'ten bu yana saldırılarını yoğunlaştırdığını aktardı. Bakanlık, "Anlaşmayı yenilememesiyle birlikte Kremlin, kendisini siyasi olarak daha az kısıtlanmış hissedecek ve Ukrayna'nın bu bölgelerde askeri teçhizat bulundurduğunu iddia ederek Odesa'daki hedefleri vurmaya çalışacak" açıklamasını yaptı.

İŞGALCİ RUSYA, ODESA'YA SALDIRILARINI YOĞUNLAŞTIRDI

Bakanlık, Rus saldırıları sonucunda Çornomorsk Limanı’ndaki çok sayıda tahıl ambarının yanı sıra Odesa'nın tarihi merkezinin de hasar gördüğünü hatırlattı. 24 Temmuz'da Rusya, Romanya sınırına yaklaşık 200 metre kala Tuna Nehri üzerindeki limanlara insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.