SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın tiyatro propagandası: Çocuk oyununda savaşı anlattılar!

Rusya, bombaladığı Mariupol Tiyatro binasında savaş propagandası yaymak amacıyla çocuk oyunu olan "Sadık Teneke Askeri" Z harfli askeri üniformalarla oynuyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın tiyatro propagandası: Çocuk oyununda savaşı anlattılar!

Rusya işgal ettiği Mariupol kentinde tiyatral faaliyetlerle, güvenlik tehlikesi yaşayan çocukların zihnini yıkıyor. 2022'de Mariupol Tiyatrosu binasını bombalayan işgalci Rusya, savaşı simgeleyen Z harfli üniformalarla Noel oyunu sergiliyor. 

İŞGALCİLER, BOMBALADIKLARI MARİUPOL TİYATROSU'NDA ÇOCUK OYUNU SERGİLİYOR!

Tiyatro binasının Ukraynalılar tarafından tahrip edildiğini iddia eden Rus işgalciler, Filarmoni Klasik Müzik Salonu'nda "Sadık Teneke Asker" isimli oyunu propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Özellikle çocukların ilgisini çekmek için "Fındıkkıran" oyununa benzeyen sahne performansının tüm gelirinin Rusya Devleti tarafından sağlandığı belirtiliyor. Rus yapımcılar, oyunun sözde geleneksel bir Rus değeri olduğunu ve çocuk oyunun "siyasi bir öneme sahip" olduğunu öne sürüyor. 

Serhii is standing in front of a bombed theatre

"TİYATRODAN ÇIKABİLMEK İÇİN ÖLÜ ÇOCUKLARIN ÜZERİNDEN GEÇMEK ZORUNDA KALDIM"

Mariupol Tiyatrosu'nun eski aktörlerinden Sergiy Zobohonskıy konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "İşgalcilere karşı nefretten başka bir şey hissetmiyorum. Oyuncular orada nasıl performans sergileyebilir? Yıkılan tiyatrodan çıkabilmek için ölü çocukların üzerinden geçmek zorunda kaldım. O kadar içimi acıtıyor ki bunu asla unutmayacağım" ifadeleirni kullandı. Mariupol'ün bomabalanmasından sonra yurt dışına gitmek zorunda kalan aktör Zobohonskıy, Rusların tiyatroda kalması iiçin para teklifi ettiğini ancak şiddetle bunu reddetiğini belirtti.

Zobohonskıy, "Tiyatro güçlüdür çünkü izleyiciler sahnede gerçek insanları görür. Onlara güvenirler. Fakat onların (Rus hükumetinin) şu anda tiyatroda yaptığı şey propaganda yaymaktan ve seyircilerin beynini yıkamaktan başka bir şey değil" dedi.

RUS İŞGALİ ALTINDAKİ KIRIM'DA TİYATRO, PROPAGANDA MALZEMESİ OLDU

Öte yandan Rus işgali altındaki Kırım'da çocuklara oyun sergileyen işgalciler, savaş propagandası yapmakatan geri durmuyor. 

The pro-war play Callsign Light

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.