SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın Kramatorsk saldırısında bilanço ağırlaşıyor

İşgalci Rusya, Ukrayna'da sivilleri hedef almaya devam ediyor. Kramatorsk'taki saldırıda ölü sayısı 8'e çıktı. Ayrıca, en az 60 Ukraynalı yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2023 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın Kramatorsk saldırısında bilanço ağırlaşıyor

İşgalci Rusya'nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk'a düzenlediği füze saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi. Ayrıca, saldırıda en az 60 Ukraynalı yaralandı.

Ukrayna Başsavcılığı, saldırıda ölenlerin arasında biri 17 ve ikisi 14 yaşındaolan 3 kız çocuğu ve yaralıların arasında ise 8 aylık bir bebeğin olduğunu açıkladı.

Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Rus füzesinin isabet ettiği binada, restaurant işletmeleri ve satış mağazaları yerle bir oldu. Ayrıca, binada füzenin etkisiyle yangın çıktığı ifade edildi.

İŞGALCİ RUSYA, KRAMATORSK'U VURDU

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehri, akşam saatlerinde işgalci Rusya'nın füzelerinin hedefi oldu. Ukraynalı yetkililer, füze saldırısının Rus ordusunun S-300 bataryalarından yapıldığını kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, saldırıya ilişkin ayrıntıları paylaştı. Andriy Yermak, işgalci Rusya'nın Kramatorsk'a iki adet füze fırlattığını duyurdu.

Bir füzenin kırsal bir yerleşime, ikinci füzenin ise şehir merkezindeki restoranların bulunduğu bir işletmeye isabet ettiği açıklandı. Ayrıca, füze saldırısında yaralanan sivillere sağlık ekipleri müdahale etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.