SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Kıyiv'e saldırdı: Doğal gaz borusu patladı!

İşgalci Rusya'nın, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e düzenlediği İHA saldırısı sonucunda 5 katlı binada doğal gaz borusu patladı ve yangın çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Kıyiv'e saldırdı: Doğal gaz borusu patladı!

Vladimir Putin idaresindeki Rusya, sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef aldığı işgal girişimi kapsamında Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e (Kiev) saldırdı. 

DOĞAL GAZ BORUSU PATLADI

İşgalci birlikler, 26 Eylül sabahı insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırıda Kıyiv'deki bir binaya ağır hasar verdi. Peçhersk (Pechersk) semtindeki 5 katlı binada doğal gaz borusunun patlaması neticesinde yangın çıktı. Bölgede gaz borusunun basıncı boşaltılırken, yangın itfaiye ekibi tarafından söndürüldü.

Ukrayna Acil Durum Servisi, patlama sonucunda 4 konutun camlarının kırıldığını ve 20 aracın hasar aldığını kaydetti. Ayrıca Rus İHA'larından bazılarının bir anaokulu bahçesine düştüğü belirtildi.

UKRAYNA 10 RUS İHA'SINI DÜŞÜRDÜ

Öte yandan Kıyiv Bölge Askerî İdare Başkanı Sergiy Popko (Serhiy Popko) Rusya'nın gece boyunca başkente 15'ten fazla İHA saldırısı düzenlediğini ve Ukrayna birlikleri tarafından 10 İHA'nın düşürüldüğünü bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.