SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, işgal altındaki bölgelerde Ukrayna vatandaşlarına ait binlerce mülkü gasp etti

Rusya, işgal altına aldığı bölgelerde Ukrayna vatandaşlarına ait mülkleri gasp ediyor. İşgalcilerin son 2 yılda binlerce ev ve daireye el koyduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, işgal altındaki bölgelerde Ukrayna vatandaşlarına ait binlerce mülkü gasp etti

İşgalci Rusya, Ukrayna vatandaşlarına ait mülkleri yağmalamaya devam ediyor. İşgalcilerin, işgal altındaki Ukrayna topraklarında en az 13 ev ve daireye el koyduğu bildirildi.

Novaya Gazeta Europe tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Rus işgal güçleri, savaş nedeniyle evlerini terk eden Ukrayna vatandaşlarına ait binlerce evi gasp etti. Gazetenin açık kaynaklardan ulaştığı bilgilere göre, işgal altındaki Ukrayna topraklarında en az 13 ev ve daireye el koyuldu.

Araştırmaya göre, işgalciler ev sahipleri bir ay içinde evlerine dönmedikleri evleri sahipsiz olarak ilan ederek onlara el koyuyor. 

Haberde ilk başta Kremlin kontrolündeki sözde yetkililerin, yalnızca 2014'ten bu yana evlerini terk eden ve geri dönmeye niyeti olmayan Ukrayna vatandaşlarının konutlarına el koyacaklarını açıkladığına dikkat çekildi. Ancak araştırma sonuçlarına göre, “sahipsiz” olarak kabul edilen tüm gayrimenkullerin yaklaşık yüzde 80'i 2022’den sonra işgal edilen Ukrayna topraklarında bulunuyor. İşgalciler tarafından güya “kamulaştırılmış” konut sayısı sıralamasının ilk üç sırasında, Rus ordusu tarafından 2022’de işgal edilen Mariupol, Melitopol ve Svatovo kentleri yer alıyor.

RUS SALDIRILARI NEDENİYLE 10 MİLYON UKRAYNA VATANDAŞI EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Ocak 2024’te açıklanan verilere göre, Rusya geniş çaplı işgal saldırısı başlattıktan sonra yaklaşık 10 milyon Ukrayna vatandaşı evlerini terk etmek zorunda kaldı ve henüz geri dönmedi. Altı milyondan fazla Ukraynalı yurt dışına sığınırken, geri kalanı Ukrayna'nın diğer bölgelerine yerleşti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.