SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Herson'da terörünü sürdürüyor: Bir günde 100'den fazla saldırı!

İşgalci Rusya, Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. Son bir günde bölgedeki Rus saldırılarında 2 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Herson'da terörünü sürdürüyor: Bir günde 100'den fazla saldırı!

Terör devleti Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesine yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgalci Rus ordusu, son bir günde Herson kentine ve yakınındaki bölgelere 100'den fazla saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, işgalci Rus ordusunun son bir günde; havan topları, toplar, Grad füzeleri, tanklar, insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçakları ile  bölgeye 109 saldırı düzenlediğini aktardı. İşgalcilerin bölgeye toplamda 604 mermi ateşlediğini belirten Prokudin, "Herson kentine ise düşman 33 mermi ateşledi" dedi.

Rus işgal güçleri bölgedeki yerleşim yerlerini, bir fabrikayı ve Herson kentindeki kritik önemine sahip altyapı tesisini hedef aldı. Saldırılarda 2 kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı.

İŞGALCİLERİN HAVA SALDIRILARININ SAYISI ARTTI

Oleksandr Prokudin, daha önce yaptığı açıklamada işgalcilerin bölgeye yönelik hava saldırılarının sayısını artırdığına dikkat çekti. Prokudin, “Düşman uçaklarının faaliyetleri son günlerde önemli ölçüde arttı. Lütfen hava saldırısı uyarılarını göz ardı etmeyin! Kendinizi koruyun!” uyarısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.