SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Herson'a saldırdı: Gonçar Kütüphanesi ağır hasar aldı!

İşgalci Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle bu sabah Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Gonçar Evrensel Bilim Kütüphanesi ağır hasar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Herson'a saldırdı: Gonçar Kütüphanesi ağır hasar aldı!

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna'daki alt yapı tesislerine zarar veren Rusya, bu kez de bir kütüphaneyi tahrip etti.

HERSON'DA GONÇAR KÜTÜPHANESİ'NDE RUS SALDIRISI YÜZÜNDEN YANGIN ÇIKTI

Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Gonçar Evrensel Bilim Kütüphanesi, Rus saldırıları sonrasında ciddi zarar gördü. Olayın ardından kütüphanede yangının çıktığı ancak herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı bildirildi. 

Herson Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin konuyla ilgil olarak, "Herson yine işgalcilerin ateşi altında. Gonçar Bölge Kütüphanesi'nde ciddi hasar var. Ayrıca yangın da çıktı. Kurtarma ekipleri alevleri kontrol altına almak için bir buçuk saatten fazla zaman harcadı. Şans eseri herhangi bir can kaybı yaşanmadı" açıklamasını yaptı.

Rusya, geçen haftalarda Ukrayna'nın Odesa kentinde UNESCO koruması altındaki Sanat Müzesi'ne hava saldırısı düzenlenmişti. Saldırı sonucunda müzenin camları ve kapıları ağır hasar almıştı. Bunun üzerine UNESCO, Rus saldırılarını bir kez daha kınamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.