SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Harkiv'i hedef aldı: Bölgede yangın meydana geldi!

İşgalci Rus güçleri dün gece Harkiv bölgesine saldırı düzenledi. Yangının meydana geldiği bölgede 2 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Harkiv'i hedef aldı: Bölgede yangın meydana geldi!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı işgal girişimini sürdüren Rusya, doğu cephesindeki Harkiv (Kharkiv) bölgesine saldırmaya devam ediyor. İşgalci Rus güçleri 29 Mayıs'ı 30 Mayıs'a bağlayan gece çatışmaların en fazla olduğu bölge olan Harkiv'i bir kez daha hedef aldı. 

SALDIRI SONUCUNDA İKİ KİŞİ YARALANDI

Harkiv Bölgesi Askeri İdari Bölge Başkanı Oleg Sinegubov (Oleh Syniehubov), saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İşgalciler Harkiv ve çevresine saldırı düzenliyor. Sığınaklarda kalın" uyarısında bulundu. Sinegubov dün gece bölgeye 5 kez saldırı düzenlendiğini ve yerleşim yerlerinin hedef alındığını kaydetti. Sinegubov Rus saldırısından iki kişiye şarapnel parçası isabet ettiğini ve bunlardan birinin akut stres reaksiyonu yaşadığını söyledi. 

BÖLGEDE YANGIN MEYDANA GELDİ

Öte yandan Harkiv Belediye Başkanı Igor Terekov (Ihor Terekhov), saat 03.50 sularında gerçekleşen saldırı sonucunda bölgede yangın meydana geldiğini ifade etti. Kritik altyapı tesislerinin hedef alındığını belirten Terekov, "Yangın var, gaz boru hattı hasarlı ve çevredeki binalarda hasarlar var. Çok sayıda kırık pencere görüyoruz. Daha fazla ayrıntıyı öğrenmek için sabah kapı kapı inceleme yapılacak" ifadelerini kullandı. 

İşgalci Rus güçleri tarafından 25 Mayıs 2024 tarihinde Harkiv'deki bir süpermarkete yönelik düzenlenen saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralanmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.