SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Harkiv'de sivilleri hedef aldı: Biri çocuk yedi kişi öldü

Rusya'nın Harkiv bölgesine düzenlediği hava saldırısında 1'i çocuk 7 kişi hayatını kaybederken, 22'si çocuk olmak üzere 97 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Harkiv'de sivilleri hedef aldı: Biri çocuk yedi kişi öldü

Terörist devlet Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2024 tarihinden bu yana sürdürdüğü topyekûn saldırı ve işgal girişiminde sivillere yönelik saldırıları devam ediyor.

Rus hava kuvvetleri tarafından 30 Ağustos tarihinde Harkiv'e (Kharkiv) UMPB D-30 tipi güdümlü bombalarla düzenlenen hava saldırılarında 1'i çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiği, 97 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırı sonucunda hayatını kaybeden 7 kişinin içinde Rusya'nın hava saldırısını düzenlediği esnada bir oyun alanında bulunan 14 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu açıklandı.

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov, 31 Ağustos sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Güncellenen bilgilere göre, düşmanın Harkiv'e yönelik saldırısı sonucu 22'si çocuk olmak üzere 97 kişi yaralandı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, sivilleri hedef alan Rus saldırısına ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), "Rusya'nın Harkiv'e yönelik saldırısı doğrudan insanları, sıradan evleri hedef almıştır. Tüm servisler şu anda kurtarma operasyonuyla meşgul. Şu anda hayat kurtarmaya yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Saldırının bir Rus güdümlü hava bombası kullanılarak gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Savunma Kuvvetlerimiz Rus askeri uçaklarını üslerinde imha etme kabiliyetine sahip olsaydı bu saldırı önlenebilirdi. Bu terörü durdurmak için ortaklarımızın güçlü kararlarına ihtiyacımız var." açıklamasında bulundu.

"Bu kesinlikle meşru bir ihtiyaçtır. Ukrayna'nın savunmasını sınırlandırmak için hiçbir mantıklı sebep yoktur." diyen Zelenskıy, müttefik ülkelere şu şekilde seslendi:

Ukrayna için uzun menzilli yeteneklere ve hava savunma anlaşmalarının tam olarak uygulanmasına ihtiyacımız var. Bunlar hayat kurtarıcı tedbirlerdir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.