SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Harkiv'de posta terminalini vurdu: En az 6 ölü!

İşgalci Rusya, dün akşam saatlerinde Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki bir posta terminaline füze saldırısı düzenledi. Saldırıda, en az 6 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi ise yaralandı. Uzmanlar, saldırının S-300 füzeleriyle gerçekleştiğini tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Harkiv'de posta terminalini vurdu: En az 6 ölü!

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın şehirlerinde sivil yerleşim birimlerine saldırılara devam ediyor. 21 Ekim 2023 tarihi akşam saatlerinde işgalci Ruslar, Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki bir posta terminaline füze saldırısı düzenledi. Saldırıda, en az 6 sivil yaşamını yitirdi. Ukrayna kaynakları, saldırıda 16 sivilin ise yaralandığını açıkladı.

Harkiv Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Rus ordusunun Harkiv bölgesindeki posta terminalini vurduğunu kaydetti. Ölü ve yaralı bilgisini paylaşan Sinegubov, yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğunu ve tüm gereken sağlık desteğinin sağlandığını dile getirdi.

"RUSYA, TERÖR VE CİNAYETLE HİÇBİR ŞEY ELDE EDEMEZ"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam saldırıya ilişkin açıklama yaparak; posta terminalinin sivil bir tesis olduğunu söyledi ve Rusya'nın saldırısını kınadı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Cephede elde ettiğimiz sonuçlarla Rus terörüne her gün karşılık vermeliyiz. Terörle mücadelede dünyanın birliğini daha da güçlendirmeliyiz ve bunu yapıyoruz. Rusya, terör ve cinayetle hiçbir şey elde edemez. Tüm teröristler için tek bir son, bu yaptıkları için cezalandırılmak" değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna Başsavcılığı, Rusya'nın posta terminaline düzenlediği ve altı sivilin ölümüne yol açan saldırının ayrıntılarını açıkladı. Başsavcılık, saldırının, 21 Ekim 2023 tarihi saat 22.15 sıralarında Korotıç bölgesindeki posta terminalinde gerçekleştiğini kaydetti. Ukrayna Başsavcılığı, enkaz yerinde S-300 parçalarına ulaştı. İşgalci Rusların saldırıyı, S-300 füzeleriyle yaptığı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.