SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Ukrayna'ya çoklu füze saldırısı: 7 bölgedeki enerji tesisleri vuruldu

Rus işgal güçleri, Ukrayna’nın en az 7 bölgesindeki enerji tesislerine füze saldırıları gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Ukrayna'ya çoklu füze saldırısı: 7 bölgedeki enerji tesisleri vuruldu

İşgalci Rusya gece saatlerine Ukrayna’ya karşı çoklu füze saldırısı düzenledi. Rus füzeleri yine Ukrayna’daki kritik öneme sahip altyapı tesislerini hedef aldı.

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, Rus işgal güçlerinin en az 7 bölgedeki enerji tesislerine saldırı gerçekleştiğini duyurdu. Galuşçenko yaptığı açıklamada, “Saat 6.30 itibarıyla Kıyiv, Mıkolayiv, Harkiv, Zaporijjya, Odesa, Dnipropetrovsk ve Jıtomir bölgelerindeki enerji tesislerine saldırı düzenlendiği kaydedildi.” ifadelerini kullandı.

RUSYA KIYİV'İ SÜPERSONİK FÜZEYLE VURDU

Başkent Kıyiv’deki hava saldırı alarmının saat 00.58’den başlayarak yaklaşık yedi saat sürdüğü bildirildi. Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko, başkentin Golosiyivskıy ve Svyatoşınskıy semtlerinde patlamaların meydana geldiğini aktararak 2 kişinin yaralandığını belirtti.

Rusya’nın Kıyiv’e,  Kinjal tipi süpersonik füzesiyle saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi. Kıyiv Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Popko açıklamasında, “Başkentteki hava saldırısı alarmı yaklaşık 7 saat sürdü. Bu süre içinde işgalciler elinde olan neredeyse tüm araçlarıyla başkente saldırdı. Hava savunma birlikleri sayesinde SİHA ve seyir füzeleri havada imha edildi. Fakat maalesef Kinjal süpersonik fizesi altyapı tesisine isabet etti.” ifadelerini kullandı.

LVİV'DE EN AZ 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İşgalcilerin, Lviv kentine attığı füzenin sivil yerleşim yerine düştüğü, saldırı sonucu konut ve araçların zarar gördüğü aktarıldı. Lviv Bölgesi Askesi İdaresi Başkanı Maksım Kozıtskıy saldırıda en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İŞGALCİLER SİVİL ALTYAPIYI YOK ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR

İşgalcilerin, Jıtomir bölgesine İran yapımı Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile saldırdığı ve bölgede elektrik kesildiği kaydedildi.

Harkiv bölgesinde ise yaklaşık 15 patlama sesinin duyulduğu ve bir füzenin çok katlı apartmana isabet ettiği aktarıldı.

Harkiv bölgesine atılan füzelerden biri, bir evin yakınına düştü. Saldırı sonucu 2 kadın yaralandı.

Odesa bölgesinde de ise işgalciler enerji altyapı tesislerini hedef aldı. Ayrıca saldırıda, konutların da zarar gördüğü belirtildi. Bölgede elektrikler kesildi.

Dnipropetrovsk bölgesinde de Rus füzeleri, enerji tesisleri ve sanayi işletmelerine isabet etti. Saldırılarda en az 1 kişi hayatını kaybetti ve 2 kişi yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.