SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Ukrayna'ya bir günde 50 hava ve 11 füze saldırısı!

İşgalci devlet Rusya, bir gün içinde Ukrayna'ya yönelik 50 hava, 11 füze saldırısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Ukrayna'ya bir günde 50 hava ve 11 füze saldırısı!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, işgalci devlet Rusya'nın son bir günde Ukrayna'ya 50 hava ve 11 füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın saldırılarının sürdüğü belirtilerek işgalci Rus ordusunun son bir günde 50 hava ve 11 füze saldırısı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, "(Rusya) Askerlerimizin mevzilerine ve yerleşim yerlerinin sivil altyapısına çok namlulu füze sistemleriyle 75 saldırı gerçekleştirdi, siviller hayatını kaybetti." ifadesi yer aldı.

Rus işgal güçlerinin, Ukrayna'nın Liman, Bahmut, Avdiyivka, Marinka ve Şahtersk yönlerinde saldırılarını yoğunlaştırdığı aktarılan açıklamada, Kupyansk ve Liman yönünde işgalcilerin saldırılarının başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedildi.

RUSYA'YA AİT HAVA ARAÇLARI İMHA EDİLDİ

Ukrayna hava kuvvetlerinin son bir günde Rus işgal güçlerinin yoğunlaştığı bölgeleri 17 kez vurduğu belirtilen açıklamada, "Askerlerimiz, düşmanın Mi-24 helikopterini ve 6 insansız hava aracını düşürdü." denildi.

Ukrayna füze ve topçu birimlerinin, Rusya'ya ait 2 komuta noktasını, 2 uçaksavar füze sistemini, 1 mühimmat bileşimi ve 2 elektronik harp istasyonunu imha ettiği bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.