SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Ukrayna’nın kritik altyapı tesislerine hava saldırısı

İşgalci Rusya, gece saatlerine Ukrayna’nın kritik altyapısını hedef alan hava saldırısı gerçekleştirdi. Rusya'nın ateşlediği füze ve SİHA'ların birçoğu düşürülürken ülkenin 4 bölgesindeki enerji tesisleri saldırıda zarar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Ukrayna’nın kritik altyapı tesislerine hava saldırısı

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'nın kritik altyapısına yönelik sürdürdüğü hava saldırılarına 19 Haziran'ı 20 Haziran'a bağlayan gece de devam etti. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait 5 füze ile 27 adet İran yapımı Şahed tipi silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk), bu sabah yaptığı açıklamada, işgalci Rus ordusunun gece boyunca gerçekleştirdiği hava saldırısında Ukrayna’yı, Kh-101/Kh-555 seyir hava füzeleri, İskender-M balistik füzeler, Kh-59 güdümlü hava füzeleri dahil olmak üzere  toplamda 9 adet farklı tip füze ve 27 adet İran yapımı Şahed tipi SİHA ile hedef aldığını aktardı.

İşgalcilerin kritik altyapı tesislerini hedef aldığı belirtilen açıklamada, Ukrayna birliklerinin Dnipropetrovsk, Zaporijjya, Donetsk, Mıkolayiv, Herson, Harkiv, Kıyiv, Çerkası, Poltava ve Vinnıtsa bölgelerinde Rusya’ya ait 5 füze ve 27 SİHA düşürdüğü belirtildi.

ENERJİ TESİSLERİ HASAR ALDI

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO), işgalci Rus ordusunun düzenlediği hava saldırısında Vinnıtsa, Dnipropetrovsk, Donetsk ve Kıyiv bölgelerinde bulunan enerji tesislerinin zarar gördüğünü duyurdu.

Öte yandan Rus saldırılarında en az 3 kişi yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.