SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Herson'daki insani yardım merkezine saldırı!

İşgalciler, gece saatlerinde Herson kentine füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda kentteki insani yardım dağıtım merkezi yanıp kül oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Herson'daki insani yardım merkezine saldırı!

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. İşgalci Rus ordusu, son bir günde Herson kentine ve yakınındaki bölgelere 89 kez saldırarak bir kişinin ölümüne neden oldu. Öte yandan, Rus saldırılarında ayrıca 5 kişi yaralandı.

İşgalciler bölgeye havan topları, topçu sistemleri, Grad çok namlulu roketatar sistemi, tanklar, insansız hava araçları (İHA) ile saldırdı. Bununla birlikte Rus işgal güçleri gece saatlerinde Herson kentini S-300 füzeleriyle vurdu. 

İNSANİ YARDIM DAĞITIM MERKEZİ KÜL OLDU

Saldırı sonucunda kentteki insani yardım dağıtım merkezinde yangın çıktı ayrıca 3 apartman, bir anaokulu, hayvan barınağı ve bir işletme binası tahrip edildi.  

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, sosyal medyada işgalcilerin saldırıları sonucunda yanıp kül olan insani yardım merkezinin görüntülerini paylaştı.

BU SABAH HERSON’DA RUS SALDIRISINDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rus ordusunun saldırıları bu sabah da devam etti. İşgalcilerin sabah saatlerinde Herson'un merkezine düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.