SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 5 füze ve 23 SİHA düşürdü

Ukrayna'ya karşı hava saldırılarını sürdüren işgalci Rus ordusu, dün gece saatlerinde Ukrayna’ya yönelik olarak bir kez daha saldırı gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu ise 5 füze ve 23 silahlı insansız hava aracını imha etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 5 füze ve 23 SİHA düşürdü

İşgalci devlet Rusya, Ukrayna'ya yönelik sürdürdüğü hava saldırılarına 26 Haziran'ı 27 Haziran'a bağlayan gece de devam etti. Ukrayna ordusu, gece boyunca Rusya'ya ait 5 füze ile 23 adet İran yapımı Şahid tipi silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mıkola Oleşçuk (Mykola Oleshchuk) bu sabah yaptığı açıklamada, “Rus işgal güçleri, 26 Haziran'ı 27 Haziran'a bağlayan gece, havadan ve denizden füzeler fırlatarak ve Şahid tipi saldırı SİHA'larını kullanarak Ukrayna'ya yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi.” ifadesini kullandı. 

RUSYA UKRAYNA'YA KARŞI AEROBALİSTİK FÜZE KULLANDI

Oleşçuk işgalcilerin saldırıda; 1 adet Kh-47M2 Kinjal tipi aerobalistik füzesi, 4 Kalibr tipi seyir füzesi, 1 adet Kh-59/Kh-69 güdümlü hava füzesi olmak üzere toplamda 6 füze ve 23 Şahid tipi SİHA kullandığını belirtti.

Bununla birlikte açıklamada, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin, Kinjal tipi aerobalistik füzesi dışında düşmana ait tüm hava hedeflerini düşürmeyi başardığı aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.