SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya çevre felaketine yol açtı: Karadeniz, çöplüğe ve hayvan mezarlığına dönüşüyor!

Kahovka Barajı'nı patlatan Rus işgalciler, büyük bir çevre felaketine neden oldu. Ukrayna Sınır Servisi, yaşanan çevre kırımının Karadeniz’e olan etkilerini görüntüledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2023 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya çevre felaketine yol açtı: Karadeniz, çöplüğe ve hayvan mezarlığına dönüşüyor!

Ukrayna Sınır Servisi, terörist devlet Rusya’nın Herson bölgesinde Dnipro Nehri üzerinde bulunan Kahovka Barajı'nı havaya uçurduktan sonra meydana gelen selle birlikte birçok ev, mobilya, beyaz eşya ve araçların Karadeniz’e sürüklendiğini bildirdi.

Sosyal medya üzerinden Odesa bölgesindeki deniz kıyısında kaydedilen görüntüleri paylaşan Ukrayna Sınır Servisi, "Odesa'da sınır muhafızları Rusya’nın sebep olduğu çevre kırımının sonuçlarını kaydediyor. Deniz bir çöplüğe ve hayvan mezarlığına dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

SEL İLE BİRLİKTE MAYINLAR DA TAŞINIYOR!

Denizde evler ve ev parçalarının, çeşitli eşyaların yüzdüğünü ve sel sonucunda birçok zehirli maddenin denize taşındığı belirtilen açıklamada, “Balıklar ölmeye başladı. Çevre kırımın sonuçları korkunç. Bununla birlikte sel, mayınları ve mühimmat da taşıyor.” denildi ve vatandaşlara tehlikeli cisimlerin bulunması durumunda yetkililere başvurmaları konusunda uyarı yapıldı.

İŞGALCİ RUSYA, KAHOVKA BARAJI'NI PATLATTI

Sivillerin hayatını hiçe sayan terörist devlet Rusya, 6 Haziran 2023 tarihinde Herson bölgesinde Dnipro Nehri üzerinde bulunan Kahovka Barajı'nı (Kakhovka Barajı) patlattı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, barajın ve hidroelektrik santralin makine dairesinin tamamen yok edildiği ve suların hızla aşağıya doğru aktığı görüldü.

Patlamadan bir süre sonra Kahovka Hidroelektrik Santrali suya gömüldü. Herson bölgesinin 600 kilometrekarelik kısmı su altında kaldı. Herson toprakların yüzde 32’si Dnipro Nehri’nin sağ yakasında, yüzde 68'i sol yakasında kalıyor. Herson Bölgesi Askeri İdaresinden yapılan açıklamada, 8 Haziran’da suyun ortalama 5,61 metre yükseldiği bildirilmişti. İşgalci Rusya’nın sebep olduğu felaketin tam ölçeği ancak sular indiğinde ortaya çıkacak. 

Dnipro Nehri’nin sağ kıyısında bulunan Herson bölgesi toprakları Ukrayna kontrolü altında. Kahovka Barajı'nın Rusya tarafından patlatılması sonucu, bu bölgede  en az 32 yerleşim yeri su altında kaldı. Ukrayna tahliyelere devam ederken işgalci Rus ordusu, su altında kalan yerleşim yerlerini bombalıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.