SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Afrikalı liderlerin ziyareti sırasında Kıyiv'i bombaladı!

İşgalci Rus ordusu, Afrikalı liderlerin ziyareti sırasında Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e Kalibr füzeleriyle saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Afrikalı liderlerin ziyareti sırasında Kıyiv'i bombaladı!

Ukrayna genelinde hava saldırısı için alarm verildi. Bu sabah, saat 11.00 civarında Ukrayna’nın birçok bölgesinde sirenler çalmaya başladı. 

Ukrayna ordusu, işgalci Rusya’nın Karadeniz’den Kalibr füzeleri fırlattığını açıkladı ve vatandaşları sığınaklara saklanmaları konusunda uyardı. Kısa bir süre sonra başkent Kıyiv’de patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Podilskıy semtinde patlama sesleri. Daha fazla füze Kıyiv'e uçuyor." ifadelerini kullandı.

AFRİKA LİDERLERİ KIYİV’İ ZİYARET EDERKEN RUSYA FÜZE ATTI

İşgalci Rusya, Kıyiv’e füze atarken Güney Afrika Cumhuriyeti Cyril Ramaphosa, Zambiya Cumhurbaşkanı Hakainde Hichilema, Senegal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Macky Sall, Komorlar Cumhurbaşkanı Azali Assoumani, Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli ve Uganda Dışişleri Bakanı Abubaker Jeje Odongo başkentte resmi ziyarette bulunuyordu.

10’DAN FAZLA FÜZE İMHA EDİLDİ

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, ön tahminlere göre saldırı sırasında Ukrayna savunma güçlerinin 6 Kinjal balistik füzesi, 6 Kalibr seyir füzesi ve 2 keşif İHA düşürdüğü aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.