SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov, Macar Savunma Bakanı ile telefonda görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Macaristan Savunma Bakanı Kristóf Szalay-Bobrovniczky ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov, Macar Savunma Bakanı ile telefonda görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile Macaristan Savunma Bakanı Kristóf Szalay-Bobrovniczky 11 Aralık 2023 tarihinde telefonla görüştü.

MAYIN TEMİZLEME KONUSU ELE ALINDI

Rüstem Umerov'un resmî sosyal medya sayfası aracılığıyla kamuoyuna paylaştığı görüşmede, işgalci Rusya tarafından yerleştirilen mayınların temizlenmesi ve tıbbi destekler konuşuldu.

Bakan Umerov, mevkidaşına Macaristan'ın Ukrayna'ya mayın temizleme ve tıbbi alanda vermiş olduğu destekler dolayısıyla teşekkür etti. Umrerov ayrıca, söz konusu alanlarda işbirliğinin devamını beklediğini söyledi.

Rüstem Umerov tarafından yapılan açıklamada ayrıca Macaristan Savunma Bakanını Kıyiv'e davet ettiği bilgisi yer aldı.

UKRAYNA'NIN AB ÜYELİĞİ İÇİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ SÜRÜYOR

Macaristan, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin önünde muhtemel en önemli engel olarak duruyor. Orban hükumeti, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekun işgal girişiminden bu yana yaptırımlara katılmadı ve AB fonlarının Ukrayna’ya gitmesini engelledi. Budapeşte, Rusya'nın saldırganlığına göz yummaya devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 10 Aralık’ta Macaristan Cumhurbaşkanı Viktor Orban ile görüşmüştü. Öte yandan, bugün Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba’nın da Macar mevkidaşı Péter Szijjártó ile görüşmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.