SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus terörü sonucu Ukrayna'da 790 çocuk hayatını kaybetti

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, 2014 yılından bu yana Ukrayna'da Rus saldırıları sonucu en az 790 çocuğunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus terörü sonucu Ukrayna'da 790 çocuk hayatını kaybetti

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde çocukların yaşadığı acıları duyurmak, onlara çözüm üretmek için dünya genelinde bilinç oluşturulması amacıyla 1982 yılında Birleşmiş Milletler (BM) kararı ile 4 Haziran günü “Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü” olarak ilan edildi.

"DÜNYA MASUM ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ GÖSTERMELİ"

Ukrayna’da ise 4 Haziran Rusya Federasyonu'nun Silahlı Saldırganlığı Sonucu Ölen Çocukların Anma Günü olarak kaydediliyor. Ukrayna Parlamentosu, 2014'ten bu yana Ukrayna-Rusya Savaşı sonucu ölen çocukları anmak amacıyla ilgili kararı 1 Haziran 2021 tarihinde kabul etti.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, bugün yaptığı açıklamada, “Bugün dünyada Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü olarak kaydediliyor. Maalesef son 10 yılda bu tarihin trajedisini tam olarak hissettik.” ifadelerine yer verdi.

Ukrayna’da ise bugün Rusya Federasyonu'nun Silahlı Saldırganlığı Sonucu Ölen Çocukların Anma Günü’nün kaydedildiğini belirten Lubinets, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş sonucu 2014’ten beri en az 790 çocuk hayatını kaybetti. 790 öldürülmüş evren ve yakılmış aile.” şeklinde konuştu.

Çocukların öldürülmesinin Ukrayna halkına yönelik soykırımın bir başka kanıtı olduğunu belirten Lubinets, “Dünya masum çocukların öldürülmesine tepki göstermeli, Rusya'yı cezalandırmak ve yeni kurbanları önlemek için harekete geçmelidir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.