SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus propaganda faaliyetleri ile bilinen Ünver Sel'den Kırım işgalindeki iş birlikçiye destek!

Türkiye’de yürüttüğü Rus propaganda faaliyetleri ile bilinen Ünver Sel, Ukrayna'nın vatana ihanet suçundan aradığı iş birlikçi Natalya Poklonskaya’ya desteğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus propaganda faaliyetleri ile bilinen Ünver Sel'den Kırım işgalindeki iş birlikçiye destek!

Rusya’nın Türkiye’de yürüttüğü propaganda faaliyetleri gün geçtikçe artıyor. Türkiye’de bulunan ve kendilerini Kırım Tatar halkının temsilcisiymiş gibi göteren kişiler işgalcilere deteğini sürdürüyor.  

Türkiye'yi hedef alan Rus propagandasını destekleyen söylemlerle gündeme gelen ve üyesiz dernek oluşumlarıyla söz konusu propaganda doğrultusunda göstermelik etkinlikler düzenleyen Ünver Sel, Ukrayna'nın vatana ihanet suçundan aradığı işbirlikçi Natalya Poklonskaya’ya desteğini bildirdi.

ÜNVER SEL DAHA ÖNCE DE İŞGALCİLERE DESTEK VERMİŞTİ

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, son imzaladığı kararname ile Büyükelçi Natalya Poklonskaya'yı Rossotrudnichestvo'ya Başkan Vekili olarak atamıştı. Rus propagandasının Türkiye’deki temsilcisi haline gelmiş Ünver Sel, Poklonskaya'ya yeni görevinde başarılar dileyerek bir kez daha şaşırtmamıştı.

KTMM HAKKINDA DAVA BAŞLATTI

Rus işgali altında bulunan Kırım'ın sözde eski Savcısı Natalya Poklonskaya, Şubat 2016'da Kırım Tatar Milli Meclisini kapatmak için mahkemeye başvurdu. Sözde Savcı Natalya Poklonskaya’nın dilekçesi ile ilgili mahkeme duruşmaları, 3 Mart tarihinde yapılmaya başladı. Poklonskaya, sözde mahkeme kararını beklemeden 13 Nisan 2016 tarihinde “Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin askıya alınması ile ilgili” karar yayınladı. 18 Nisan tarihinde ise Rusya Adalet Bakanlığı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya’nın kararı üzerine Kırım Tatar Milli Meclisini “aşırıcı faaliyetler gerçekleştirmesi nedeniyle faaliyetleri askıya alınan dini ve sivil toplum kuruluşları listesine” dahil etti. 26 Nisan 2016 tarihinde yapılan duruşmada işgalci Kırım Rus yönetimine bağlı mahkeme, Kırım Tatar Milli Meclisini aşırıcı örgüt kabul ederek faaliyetlerini yasakladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.