SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus ordusu yönetimine küfreden Wagner patronu, paralı askerlerini Bahmut’tan çekeceğini duyurdu

Kremlin'in savaş suçlarının ortağı paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu ve patronu Yevgeniy Prigojin, mühimmat sorunu nedeniyle paralı askerlerini Bahmut’tan geri çekeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ordusu yönetimine küfreden Wagner patronu, paralı askerlerini Bahmut’tan çekeceğini duyurdu

Rus ordusu ile Rus neo-faşist paralı asker grubu Wagner çetesi arasındaki gerginlik artmaya devam ediyor. Wagner çetesi lideri, savaş suçlusu Yevgeniy Prigojin (Yevgeny Prigozhin), Ukrayna’nın Bahmut kentini işgal etmeye çalışan Wagner grubu birliklerine yeterli cephane verilmediği için Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Genel Kurmay Başkanı Gerasimov'a ağır ithamlarda bulundu. Yayınladığı videoda son bir günde Bahmut yakınlarında ölen paralı askerlerinin cesetlerini gösteren Prigojin, Rus ordusu yönetimine küfürler savurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden dün yayınladığı videoda, sözde 4 Mayıs’ta Bahmut kenti yakınlarında ölen çok sayıda Wagner üyesinin cesetlerini gösteren Prigojin, “Mühimmat eksikliğimiz yüzde 70. Şoygu, Gerasimov mühimmat nerede?” ifadelerini kullanıyor.

WAGNER GRUBU 10 MAYIS'TA BAHMUT'TAN GERİ ÇEKİLECEK

Öte yandan savaş suçlusu Prigojin bugün yaptığı açıklamada, mühimmat yetersizliği nedeniyle 10 Mayıs’ta Wagner birliklerinin Bahmut’taki mevzileri Rusya Savunma Bakanlığı birimlerine devrederek “yaralarını sarmak için” bölgeden arka cepheye çekileceğini duyurdu.

UKRAYNA'DA RUS ORDUSU İLE WAGNER ASKERLERİ BİRBİRİNE GİRDİ!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan 2023 tarihinde işgalci Rus ordusu ile paralı asker grubu Wagner arasında çatışma çıktığını duyurdu. İki işgalci grup arasında gerçekleşen çatışma, işgalci Rusların kontrolünde bulunan Lugansk bölgesininde gerçekleşti.

UKRAYNA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: YANLIŞ HESAPLARIN VE KAYIPLARIN SORUMLULUĞUNU BİRBİRLERİNE YÜKLÜYORLAR

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığına göre, çatışma sonucunda her iki taraftan da kayıplar verildi. Genelkurmay Başkanlığı çatışmaya ilişkin, "Onlar (iki Rus oluşumu) kendi taktiksel yanlış hesaplarının ve kayıplarının sorumluluğunu birbirlerine yüklemeye çalışıyorlar" dedi.

BAHMUT'TA İŞGALCİ RUS ORDUSUNUN YENİLGİSİ, 10 YILDIR SÜREN GİZLİ ÇEKİŞMEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Paralı asker grubu Wagner’in Rus ordusu ile çekişmesi bir süredir devam ediyor. Bahmut’ta Ukrayna ordusu tarafından işgalci Rusların sürekli olarak püskürtülmesi ve büyük kayıplar verilmesi Rusya Silahlı Kuvvetlerinde 10 yıldır süren gizli bir çekişmeyi de ortaya çıkardı. Rusya Savunma Bakanlığı ve Rus ordusu, paralı asker grubu Wagner’e tepki gösterdi.

WAGNER LİDERİ, ŞOYGU'YU SUÇLADI

Daha önce Prigojin, kendilerine söz verilen mühimmat sevkiyatının gerçekleşmemesi halinde Rus birliklerinin uzun süredir çatışmaların sürdüğü Bahmut kentini ele geçirmesinin zor olacağını söylemişti. Ayrıca Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'u Wagner Grubu'na sağlanacak silah ve mühimmatın sevkiyatını geciktirdikleri gerekçesiyle “ihanetle” suçlamıştı.  Suçlamanın ardından Prigojin’in mühimmat sağlama konusundaki ısrarı nedeniyle Rus üst düzey yetkilileri ile özel iletişim hattı kesildi.

RUSYA, BAHMUT'U ELE GEÇİREBİLMEK İÇİN 30 BİN ASKER KAYBI YAŞADI

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırıları devam ederken, Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı Bahmut'ta aylardır yoğun çatışmalar yaşanıyor. Savaşın gidişatı ve stratejik anlamda ciddi bir önemi olmasa da Kremlin, şehri ele geçirmek için aylardır çaba harcıyor. Uluslararası bağımsız araştırmacılara göre şu ana kadar Bahmut’ta 20-30 bin arasında Rus askerinin hayatını kaybettiği veya yaralandığını ifade ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.