SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus ordusu, Herson'daki eczanelerde ilaç stoğunu tüketiyor!

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, Herson'un Rus işgali altındaki bölgesinde bulunan eczanelerde, Rus ordusunun ilaç stoğunu tükettiğini ve Ukraynalı sivillerin bu nedenle tedavi olamadığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ordusu, Herson'daki eczanelerde ilaç stoğunu tüketiyor!

İşgalci Rusya, Ukrayna'daki topyekun savaş ve işgal girişimi boyunca halkın ihtiyacı olan tıbbi ekipmanları, askerler için kullanıyor. Ukrayna'nın Herson bölgesinin Rus işgalindeki kısmında sivillerin sağlığı ciddi tehdit altında. Herson'daki eczanelerde stoğu tükenen ilaçlar yüzünden siviller tedavi olamıyor. 

İŞGALCİ RUS ORDUSU, ECZANELERDE İLAÇ STOĞUNU TÜKETİYOR!

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi, 14 Kasım 2023 tarihli bildirisinde işgalci Rus ordusunun bölgedeki eczanelerden ilaç aldığını ve stokları bitirdiğini kaydetti. Öte yandan işgal edilen hastanelerin yeniden düzenlendiği ve sağlık hizmetlerinin Rus ordusuna sağlandığı belirtildi.

UKRAYNA ULUSAL DİRENİŞ MERKEZİ, UKRAYNA VATANDAŞLARINA SESLENDİ

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi internet sitesinde yayımladığı açıklamasında geçici olarak işgal altındaki bölgelerde yaşayan Ukraynalı vatandaşlara seslendi. Açıklamada, "Her biriniz, Savunma Kuvvetlerini düşmanın hareketleri ve konumu hakkında bilgilendirerek, Rus işgaline son verebilirsiniz" ifadesi yer aldı.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.