SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Zaporijjya Nükleer Santrali çalışanlarının ailelerini "tahliye" ediyor!

İşgalci Rusya, Zaporijjya Nükleer Santrali çalışanlarının ailelerini kentten tahliye etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Zaporijjya Nükleer Santrali çalışanlarının ailelerini "tahliye" ediyor!

Rus işgal güçleri, Zaporijjya Nükleer Santralinin bulunduğu Energodar kentinden santral çalışanlarının ailelerini “tahliye” ediyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı bu sabah yaptığı açıklamada, Energodar kentinin işgalci yönetiminin Zaporijjya Nükleer Santrali çalışanlarının ailelerini tahliye ettiğini bildirilerek, “İşgalci yönetim, insanların Berdyansk ve Kırılivka’daki dinlenme tesisleri ve otellere tahliye edileceğini duyurdu. Ama kabul edenler Rusya’nın Rostov bölgesine gönderildi ve orada çadır kentinde yerleştirildi.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan açıklamada, Zaporijjya Nükleer Santrali çalışanlarına kenti terk etmelerinin yasaklandığına dikkat çekildi.

İŞGALCİLER ZAPORİJJYA BÖLGESİNDE TAHLİYE BAŞLATTI

Daha önce işgalci Rusya, kontrol altında tuttuğu Ukrayna'nın Zaporijjya bölgesindeki 18 yerleşim yerinden yaklaşık 70 bin sivili tahliye etmeyi planladığını bildirmişti. Energodar, Tokmak, Pologı, Moloçansk ve Çernigivtsya yerleşim yerlerinde işgal idareleri ile “pasaport dağıtım” ofislerinin kapatıldığı ve hoparlörlü arabalarının sokaklardan geçerek insanları tahliye olmaya davet çağrıları yaptığı aktarılmıştı.

İŞGALCİLER “TAHLİYEYİ” PARAVAN GİBİ KULLANIYOR

Öte yandan Ukrayna yetkilileri, işgalcilerin sözde tahliye kisvesi altında, cephe hattı yakınında bulunan Rus askerlerini başka bölgelere sevk ettiğini bildirmişti. Berdyansk Askeri İdaresinden yapılan açıklamada, 6 Mayıs sabahı Berdyansk bölgesine “tahliye otobüslerinin” geldiği belirtilerek, “Elimizde olan veriler sivillerin tahliyesinin bir paravan olduğuna işaret ediyor.” ifadeleri yer aldı.

"UKRAYNALI SİVİLLER CANLI KALKAN OLARAK KULLANILIYOR"

Bazı yerleşim yerlerinde çocukların farklı, yetişkinlerin farklı otobüslere yerleştirildiğine ayrıca otobüslerin sadece üçte birinin sivilleri, diğerlerinin Rus askerlerini taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, “Sivilleri Berdyansk’ta bıraktılar. İşgal güçleri ise Mariupol yönüne doğru götürüldü. Görünüşe göre işgalciler, sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak askerlerini arka cepheye sevk ediyor.” ifadeleri kullanılmıştı.

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesinden çekilmeden önce de benzer "tahliye" planına başvurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.