SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri, Nova Kahovka'da sivillerin evlerine göz dikti!

İşgalci Rus ordusu, Nova Kahovka kentinde sivillerin evlerini gasp ediyor. Savaş suçlusu Rusya, bu evlere kendi birliklerini yerleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri, Nova Kahovka'da sivillerin evlerine göz dikti!

Rus ordusu, Ukrayna'nın Herson bölgesinde işgal altında kalan Nova Kahovka kentinde sivillerin evlerini gasp ediyor. Sivillerin elinden alınan evlere, Rus askerleri yerleştiriliyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı dün akşam yaptığı açıklamada, Rus işgali altında bulunan Nova Kahovka kentinde Rus işgal güçlerinin, Dnipro Nehri boyunca bulunan evlerde yaşayan insanları zorla tahliye ederek; bu evlere Rus askerlerini yerleştirdiği aktarıldı. Açıklamada, savaş suçlarının dünyaya duyurulmasını engellemek için işgalcilerin, bölgede telefon ve internet bağlantılarını kestiğine dikkat çekildi.

RUS ORDUSU, SİVİLLERİN YAŞADIĞI EVLERE ASKER YERLEŞTİRİYOR!

İşgalci Rusya, kontrol altında aldığı bölgelerde sık sık sivil tesisleri ve evleri, kendi birliklerini yerleştirmek için kullanıyor. Daha önce işgalcilerin, Geniçesk bölgesinde gasp edilen evlere askerlerini yerleştirdiği bildirilmişti.

Bilindiği gibi, Ukrayna ordusu güney ve doğu bölgelerinde karşı taarruz harekâtı yürütüyor. Şubat 2022’de Rus ordusu tarafından işgal edilen Nova Kahovka, Dnipro Nehri’nin sol kıyısında cephe hattı yakınlarında bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.