SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri, Energodar'da çocukları kaçırıyor!

Rus işgal güçlerinin, Energodar kentindeki çocukları Kırım’a “tahliye” etmeye başladığı bildirildi. Rus ordusu, geniş çaplı savaşın başından beri işgal ettikleri bölgelerden çocukları kaçırmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2023 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri, Energodar'da çocukları kaçırıyor!

Rus işgal güçleri, bir yıldır kontrol altında tuttuğu Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijjya Nükleer Santraline ev sahipliği yapan Energodar kentinden “tahliye” bahanesiyle çocukları kaçırmaya başladı. Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu Energoatom, işgalcilerin kentteki okul ve anaokullarında zorunlu “tahliye” duyuruları yaydığını duyurdu. 

İşgalcilerin duyurularına göre sözde tahliyenin 20 Nisan’a kadar devam edeceği belirtilirken; "Çocukları, Zaporijjya Nükleer Santraline ait araçlarla Kırım yönünde sevk etmeyi planlıyorlar. Böylece işgalciler santrale ait araçlarının gasp edilmesini sözde haklı çıkaracak. İşgalciler şimdiden anaokullarından mobilyaları, yatakları ve diğer eşyaları taşımaya başladı" denildi.

RUSYA "TAHLİYE" BAHANESİYLE UKRAYNALI ÇOCUKLARI KAÇIRIYOR

Ekim 2022’de, işgalcilerin yaz aylarında güya “yaz kampı” bahanesiyle Energodar kentinden Rusya ve işgal altındaki Kırım’da bulunan dinlenme tesislerine gönderen çocukları hala anne babalarına geri getirmediği bildirilmişti.

İŞGALCİLER NÜKLEER SANTRALDEKİ PERSONEL İÇİN TAHLİYE PLANI HAZIRLIKLARI YAPIYOR

Ukrayna'nın karşı saldırıya geçme planları, basında tartışılırken Rus işgal güçlerinin, Ukrayna'daki Zaporijjya Nükleer Santrali'nde bulunan “Rosatom” çalışanlarını tahliye etme planı hazırladığı aktarılmıştı. Ukrayna Ulusal Direniş Merkezinden yapılan açıklamada, “İşbirlikçileri ve santrale getirilen Rosatom çalışanları, yakın zamanda zorunlu tahliyenin başlayabileceği ve bu nedenle akrabalarının bir listesini vermeleri gerektiği ayrıca ilk işarette bölgeden ayrılmaya hazır olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.