SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus hava saldırılarına Noel de engel olmadı: Ukrayna, 28 SİHA'yı düşürdü

Havaların soğumasıyla birlikte Ukrayna'ya karşı saldırılarını artıran işgalci Rus ordusu, Noel gecesi de Ukrayna’ya yönelik saldırılarını devam ettirdi. İşgalciler, Ukrayna’ya karşı 31 SİHA ve 2 füze kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus hava saldırılarına Noel de engel olmadı: Ukrayna, 28 SİHA'yı düşürdü

İşgalci Rusya, Ukrayna’da Noel’in kutlandığı 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece, Ukrayna’nın farklı bölgelerine İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve füzelerle saldırı düzenledi. Ukrayna ordusu, işgalcilerin kullandığı 31 SİHA’dan 28’ini düşürdü. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada; Rus ordusunun, gece saatlerinde işgal altındaki Kırım’ın Çauda ve Balıklava (Balaklava) bölgelerinden 31 adet Şahid 136/131 tipi SİHA ile saldırdığı aktarıldı. Ukrayna ordusunun, hava savunma faaliyetleri sonucunda Odesa, Herson, Mıkolayiv, Donetsk, Kirovograd ve Hmelnıtskıy bölgelerinde işgalci Rusya’ya ait 28 SİHA’yı düşürdüğü ifade edildi. Ayrıca yapılan açıklamada, Rus ordusunun gece saatlerinde bir Kh-59 hava füzesini ve bir Kh-31P radarsavar füzesini kullandığı belirtilerek; 2 füzenin de imha edildiği aktarıldı.

İKİ RUS SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Bununla birlikte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece, işgalci Rus ordusuna ait bir adet Su-34 tipi ve bir adet Su-SM tipi savaş uçağını düşürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.