SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus askerlerden Ukraynalı kadınlara toplu tecavüz!

İşgalci Rus askerlerinin Ukrayna'nın Brovarı kentinde aynı bölgede yaşayan kadınları toplu bir şekilde tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus askerlerden Ukraynalı kadınlara toplu tecavüz!

İşgalci Rusya, Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırılara devam ediyor. Savaş suçu işleyen, katliam yapan, çocuk kaçıran ve savunmasız sivilleri hedef alan Putin idaresindeki Rusya'nın bu kez de toplu tecavüz rezaleti ortaya çıktı.

RUSYA'NIN SAVAŞ SUÇLARI HER GEÇEN GÜN AÇIĞA ÇIKIYOR

Reuters'ın haberine göre Ukrayna'nın Kıyiv bölgesindeki Brovarı kentinde, işgalci Rus askerlerinin bir aileye karşı tecavüz suçu işlediği öğrenildi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 15. Ayrı Motorlu Tüfek Tugayı'na bağlı Rus askerlerinin 2022 yılının mart ayında dört ayrı evde savaş suçu işlediğini rapor etti.  İşgalcilerin, kadınları ailelerinden ayırdıkları ve ardından topluca kadınlara tecavüz ettiği vurgulandı.

Diğer yandan, başka bir ailede baba tavayla dövülürken, 4 yaşındaki kız Rus işgalciler tarafından tecavüze uğradı. Savaş suçlusu askerlerin, 4 yaşındaki kız çocuğuna "onu kadın yapacağım" dediği ifade edildi. 

Kiev'in eteklerindeki Brovary semtinde bir dizi cinsel şiddete karıştığından şüphelenilen 12 Rus askerinin sıralandığı bir belgenin taranması

SAVAŞ SUÇLUSU RUS ASKERLERİNİN TOPLU TECAVÜZÜ ORTAYA ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre keskin nişancı olan 28 ve 32 yaşlarındaki Rus askerlerinden birinin öldüğü "Yevgeniy Chernoknizhniy" isimli diğer askerin ise Rusya'ya geri döndüğü belirtildi. Ayrıca, olayla bağlantılı olarak 6 şüphelinin daha olduğu ifade edildi. İşgalci askerlerin, yan binaya geçerek 41 yaşındaki hamile bir kadın ile 17 yaşındaki bir genç kıza tecavüz ettiği ortaya çıktı. Ayrıca askerlerin başka bir evde mutfağa zorla sokarak bri anneyi ve 15 yaşındaki bir genç kıza da tecavüz ettiği açığa çıktı. 

UKRAYNA YARGISI SORUŞTURMA AÇTI

Öte yandan, Ukraynalı savcılar, savaş suçu işleyerek Ukraynalı kadınlara tecavüz eden Rus işgalciler hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.