SON DAKİKA
Hava Durumu

Refat Çubarov: Ukrayna bayrağının Kırım'ın üzerinde dalgalanacağı gün çok uzakta değil!

Ukrayna Devlet Bayrak Günü'nü kutlayan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov, "Ukrayna bayrağının, Rus barbarlarından kurtarılan Kırım'ın üzerinde dalgalanacağı gün çok uzakta değil." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Refat Çubarov: Ukrayna bayrağının Kırım'ın üzerinde dalgalanacağı gün çok uzakta değil!

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Bayrak Günü vesilesiyle bir mesaj paylaştı.  

KTMM Refat Çubarov, Ukrayna Devlet Bayrak Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ukrayna bayrağının, Rus barbarlarından kurtarılan Kırım'ın üzerinde dalgalanacağı gün çok uzakta değil. Yanında, Kırım'ın özerkliğinin sembolü olan, altın tamgalı gök mavisi Kırım Tatar milli bayrağı da yer alacak.

Devlet Bayrak Gününüz kutlu olsun!

UKRAYNA BAYRAK GÜNÜ

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Ukrayna devletinin yüzyıllara dayanan tarihini anmak ve devlet sembollerine yönelik saygıyı teşvik etmek amacıyla dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 23 Ağustos 2004 tarihinde Ukrayna Bayrak Günü’nün ilan edilmesine dair bir karar imzaladı.

Ardından ülkede her sene Ukrayna Bayrak Günü kutlanmaya başladı.

Bayrakta üstteki mavi şerit gökyüzünü (barışı), alttaki sarı şerit ise buğday tarlalarını (refahı) simgeliyor. Sarı-mavi bayrak SSCB döneminde milliyetçilik simgesi olarak görülerek yasaklanmıştı. Ancak bağımsızlık kazanıldıktan sonra Ukrayna Parlamentosunun 28 Ocak 1992 tarihli kararı ile sarı-mavi bayrak devlet bayrağı olarak kabul edilmişti.

Ukrayna Bayrak Günü, 3 yıldırr Rusya’nın başlattığı topyekûn işgal saldırısının gölgesinde kaydediliyor. Bugün Ukrayna bayrağı, Ukrayna halkının mücadelesinin ve yenilmezliğinin, ulusal birliğin, onurun ve haysiyetin bir sembolü haline geldi. Rus işgali altında yaşayan Ukrayna vatandaşları ise Ukrayna bayrağının şehirlerinde ve köylerinde yeniden özgürce dalgalanacağı anı sabırsızlıkla bekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.